Skip to Content

esélyegyenlőség

IPR támogatás igényelhető

A Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben megjelent a 2012/2013. tanév második félévére vonatkozó - állami fenntartású intézményeknek szóló - 24/2013 (VIII.1.) EMMI utasítás az esélyegyenlőséget szolgáló támogatások rendjéről. A támogatási igények benyújtási határideje a Tankerületek felé augusztus 15. A támogatás  augusztus 31-ig használható fel.

Közlemény az IPR-adatválozások bejelentéséről

Az Integrációs Pedagógiai Programban (IPR) részt vevő intézmények adatváltozásának bejelentéséről jelent meg közlemény az EMET honlapján. Beküldési határidő május 15.

A HHH tanulókat nevelő intézmények és a vonatkozó jogszabályok

Az intézményi alapdokumentumok módosítását megelőzően érdemes tanulmányozni a változó jogszabályok halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre vonatkozó pontjait is. Az ehhez kapcsolódó elemekből készítettem egy kivonatos összegzést, mely a csatolt mellékletben olvasható.
 

Tervszerűen előkészített hospitációs, szakmai program II.

Előző írásomban vázoltam a pl. IPR támogatással is megvalósítható hospitálási program, intézménylátogatás tervszerű előkészítésének néhány szempontját: a látogató közoktatási intézmény szemszögéből.
Ezen második, a témához kapcsolódó írásomban a fogadó, a szolgáltató referencia-intézmény oldaláról közelítem meg a kérdést.

IPR támogatásokról megjelent közlemény - 2012

Az emberi erőforrások minisztere döntött a 30/2012.(IX. 28.) EMMI rendelet alapján benyújtott integrációs, képesség-kibontakoztató felkészítés, óvodai fejlesztő program szervezésére, valamint az integrációs rendszerben dolgozó pedagógusok kiegészítő illetményére fordítható támogatási igényekről. A nyerteslista az EMET honlapján megtekinthető.

Változik a szabályozás? - szülői nyilatkozatok az iskolai végzettségről

Az elmúlt hetekben többen tették fel a kérdést: a jegyzőnél az idei tanévtől újra évente szükséges majd nyilatkoznia HHH tanulók szüleinek iskolai végzettségükről, a lejárt gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság igénylésével együtt?

IPR támogatás

A www. emet.gov.hu weboldalon megjelent az az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések és az integrációs rendszerben részt vevő intézmények és az ezen intézményekben dolgozó pedagógusok 2012. évi támogatásról szóló 30/2012. (IX. 28.) EMMI rendelet alapján történő támogatás igényléséről szóló közlemény.
A pályázatokat október 19-ig lehet benyújtani.

IPR elszámolás és önértékelés

A tanév első felére vonatkozó pénzügyi elszámolást, illetve a teljes tanévre vonatkozó intézményi önértékelést június 18-tól június 30-ig nyújthatják be az IPR-es intézmények. A vonatkozó közlemény az Alapkezelő honlapján érhető el:

http://www.wekerle.gov.hu/?kinek=1305&cikkid=10468&listabol=1

Segítség, IPR támogatást nyertem!

A várva várt és a minap végre megjelent IPR támogatás kapcsán számos kérdés merült fel a nyertesekben. Legfőképp a pénzügyi részhez kapcsolódó kötelezettségvállalás okoz izgalmakat, így a téli szüneti időszak és év vége előtti hajrában.

IPR önértékelés

Az IPR intézményi önértékelés – új alapokon című bejegyzéshez kapcsolódva e helyen indítunk egy fórumtémát, ahol az intézményi önértékelés készítésével kapcsolatos hozzászólások és kérdések kapnak helyet.

 

Tartalom átvétel