Skip to Content

iskola

Ajánló lista nyári olvasmányokhoz - általános iskolásoknak

A gyűjtemények belépést követően a csatolt mellékletekből letölthetők.

Önértékelési kézikönyvek az intézményeknek

Az Oktatási Hivatal kilenc intézménytípusra dolgozta ki a tanfelügyelethez kapcsolódó intézményi önértékelés standardjait.

Jogszabályok ismerete

A szaktanácsadók továbbképzésének részeként, szeptemberben vizsgát kellett tennem az aktuális, köznevelést érintő jogszabályok ismeretéből.

Ehhez a felkészülés során összegyűjtöttem a vonatkozó szabályozásokat, melyeknek a http://net.jogtar.hu/ internetes oldalról mindig az aktuális, legfrissebb változata érhető el.

Útravaló pályázat

Kedves Kollégák!

Az EMET honlapján megjelent a 2013/2014 es tanévre vonatkozó Útravaló - MACIKA pályázati kiírás. A beadási határidő július 30.

Megjelentek új tehetségsegítő pályázati kiírások

Érdemes ellátogatni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Támogatáskezelő honlapjára, ahol többek között nyári tehetségsegítő programokat, tehetséges hátrányos helyzetű diákokat, kisiskolák és óvodák tehetségfejlesztő programjait, a mentori munkát, tehetségsegítő tevékenységet, jó gyakorlatok adaptációját, diáksportot is célzó pályázati kiírások jelentek  meg.

Változó intézményi alapdokumentumokhoz

Amikor a köznevelési intézmények alapdokumentumai változás előtt állnak feltétlenül tanulmányozzuk többek között az alábbi vonatkozó jogszabálypontokat:

 

A HHH tanulókat nevelő intézmények és a vonatkozó jogszabályok

Az intézményi alapdokumentumok módosítását megelőzően érdemes tanulmányozni a változó jogszabályok halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekre vonatkozó pontjait is. Az ehhez kapcsolódó elemekből készítettem egy kivonatos összegzést, mely a csatolt mellékletben olvasható.
 

Tervszerűen előkészített hospitálás I.

Az esélyegyenlőséget célzó IPR támogatások – a szakmai fontosságára és hasznosságára való tekintettel – kétféle hospitációs lehetőséget is biztosítanak a közoktatási intézmények pedagógusainak. Mindkét esetben a kötelező tevékenységek terhére számolhatók el a felmerülő költségek.

Tartalom átvétel