Skip to Content

minősítés

Pedagógus tanfelügyeleti ellenőrzésemhez - Visszatekintő

A 2015/2016-os tanévben szaktanácsadóként több előadást, tájékoztatást tartottam már Zalában az önértékelések, tanfelügyelet témakörben. A bevezető szakaszban, 2016-ig az önértékelés és tanfelügyelet még nem kapcsolódtak a pedagógus minősítésekhez, nem számítottak be annak eredményeibe. Mint tudjuk, 2017-től ez már változni fog: 30%-ban hozzájárulnak a minősítés eredményességéhez.

Megjelentek a mesterpedagógus és kutatótanár fokozatot célzó minősítési kézikönyvek

Az Oktatási Hivatal közreadta a Mesterpedagógus vagy Kutatótanár minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő új Útmutatókat.

Árnyaltabb a szöveges értékelés

Újra itt a félév vége. Ilyenkor a tanulóim teljesítményét magyarból nemcsak érdemjegyekkel minősítem. Évek óta kézhez kapnak a szülők egy szöveges, árnyalt, rövid értékelést is a tanuló munkájáról, elért eredményeiről. Ez a módszer minden tantárgynál jól és haszonnal alkalmazható a felső tagozatban is, bár igen sok plusz munkával jár! Számomra jó beszélgetési alapot jelent a félévi fogadóórákhoz, az egyéni fejlesztések további tervezéséhez is. Összeállított segédanyagom a csatolmányból letölthető.

Tájékoztató a 2016. évi pedagógusminősítési eljárásról

Felkészülés a pedagógus minősítési eljárásra

A minősítés előtt álló pedagógusok már hónapokkal ezelőtt, novemberben feltöltötték portfóliójukat az Oktatási Hivatal által biztosított elektronikus felületre. Most az áprilisban kezdődő óralátogatásra, portfólióvédésre készülnek.

Módosított útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Megjelent a módosított Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez, megtalálható és letölthető az OH honlapjáról.

Tartalom átvétel