Skip to Content

portfólió

Pedagógus portfólióm 2014 - V. rész

Az előző (negyedik) bejegyzésben utaltam rá, hogy az ötödik részben a szabadon választott területekhez kapcsolódó, és egyéb területeket érintő munkáim kaptak helyet.

Pedagógus portfólióm 2014 - IV. rész

Az előző (harmadik) bejegyzésben utaltam rá, hogy a negyedik rész a kiemelt figyelmet igénylő tanulókkal való foglalkozásaimhoz kapcsolódik. Mivel a kidolgozott jó gyakorlataim a hátránykompenzációt érintik elsősorban, itt tehetségfejlesztést választottam bemutatandó területként.

Pedagógus portfólióm 2014 - III. rész

Előző (második) bejegyzésemben utaltam rá, hogy a sorozat harmadik részében a tematikus tervemhez kapcsolódó óraterveim  lesznek elérhetők.

Pedagógus portfólióm 2014 - II. rész

Előző bejegyzésemben utaltam rá, hogy a sorozat második részében a tematikus tervem és a kapcsolódó csoport profilja  szerepelnek.

A következő, harmadik részben a tematikus tervhez kapcsolódó óratervek  lesznek elérhetők.

Pedagógus portfólióm 2014 - I. rész

2014. április 30-ig töltöttem fel a teljes (nem egyszerűsített) pedagógus portfóliómat az Oktatási Hivatal által biztosított internetes felületre.

A 2014-es Pedagógus II., majd ezt követően a Mesterpedagógus minősítésem egyaránt megfelelt minősítéssel zárult.

A portfóliómban szereplő dokumentumokat azóta többen is elkérték már. Ezen felbátorodva, és a nyár végén hangolódva az új tanévre, úgy döntöttem: közzé teszem a tavalyi portfóliómat. Remélve, hogy ezzel egy kis támogatást, biztatást adhatok mindazoknak, akik előtte állnak a minősítésnek, a portfóliójuk összeállításának.

Tájékoztató a 2016. évi pedagógusminősítési eljárásról

Egy bemutató órám terve

A pedagógus kompetenciákat minősítő eljárások és a tanfelügyelet óralátogatásai a tavaszi időszakban indulnak. Alábbiakban ehhez kívánok segítséget nyújtani egyik magyar órám tervével, mely az én pedagógus kompetenciáim minősítésének része volt novemberben. A bemutató tanórán természetesen nem titkolt célom volt, hogy minél több általam kedvelt, jól bevált technikát, módszert, tanulásszervezési lehetőséget megmutathassak a bizottságnak.

Felkészülés a pedagógus minősítési eljárásra

A minősítés előtt álló pedagógusok már hónapokkal ezelőtt, novemberben feltöltötték portfóliójukat az Oktatási Hivatal által biztosított elektronikus felületre. Most az áprilisban kezdődő óralátogatásra, portfólióvédésre készülnek.

Módosított útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez

Megjelent a módosított Útmutató a pedagógusok minősítési rendszeréhez, megtalálható és letölthető az OH honlapjáról.

Tartalom átvétel