Skip to Content

tanfelügyelet

Pedagógus tanfelügyeleti ellenőrzésemhez - Visszatekintő

A 2015/2016-os tanévben szaktanácsadóként több előadást, tájékoztatást tartottam már Zalában az önértékelések, tanfelügyelet témakörben. A bevezető szakaszban, 2016-ig az önértékelés és tanfelügyelet még nem kapcsolódtak a pedagógus minősítésekhez, nem számítottak be annak eredményeibe. Mint tudjuk, 2017-től ez már változni fog: 30%-ban hozzájárulnak a minősítés eredményességéhez.

Megjelentek a mesterpedagógus és kutatótanár fokozatot célzó minősítési kézikönyvek

Az Oktatási Hivatal közreadta a Mesterpedagógus vagy Kutatótanár minősítési eljárásra készülő pedagógusok munkáját segítő új Útmutatókat.

Módosult szabályok az intézményi önértékelésben, tanfelügyeleti látogatásokban

Több ponton is változott, egyszerűsödött az önértékelés és a tanfelügyelet folyamata az intézményekben. A mentesülés feltételeiről és a változásokról az intézményvezetők emailben kaptak részletes tájékoztatást az Oktatási Hivataltól. A kapcsolódó módosított útmutatók, kézikönyvek az OH honlapjáról tölthetők le.

Pedagógus portfólióm 2014 - V. rész

Az előző (negyedik) bejegyzésben utaltam rá, hogy az ötödik részben a szabadon választott területekhez kapcsolódó, és egyéb területeket érintő munkáim kaptak helyet.

Pedagógus portfólióm 2014 - IV. rész

Az előző (harmadik) bejegyzésben utaltam rá, hogy a negyedik rész a kiemelt figyelmet igénylő tanulókkal való foglalkozásaimhoz kapcsolódik. Mivel a kidolgozott jó gyakorlataim a hátránykompenzációt érintik elsősorban, itt tehetségfejlesztést választottam bemutatandó területként.

Pedagógus portfólióm 2014 - III. rész

Előző (második) bejegyzésemben utaltam rá, hogy a sorozat harmadik részében a tematikus tervemhez kapcsolódó óraterveim  lesznek elérhetők.

Pedagógus portfólióm 2014 - II. rész

Előző bejegyzésemben utaltam rá, hogy a sorozat második részében a tematikus tervem és a kapcsolódó csoport profilja  szerepelnek.

A következő, harmadik részben a tematikus tervhez kapcsolódó óratervek  lesznek elérhetők.

Pedagógus portfólióm 2014 - I. rész

2014. április 30-ig töltöttem fel a teljes (nem egyszerűsített) pedagógus portfóliómat az Oktatási Hivatal által biztosított internetes felületre.

A 2014-es Pedagógus II., majd ezt követően a Mesterpedagógus minősítésem egyaránt megfelelt minősítéssel zárult.

A portfóliómban szereplő dokumentumokat azóta többen is elkérték már. Ezen felbátorodva, és a nyár végén hangolódva az új tanévre, úgy döntöttem: közzé teszem a tavalyi portfóliómat. Remélve, hogy ezzel egy kis támogatást, biztatást adhatok mindazoknak, akik előtte állnak a minősítésnek, a portfóliójuk összeállításának.

Tartalom átvétel